Corona Protocol op The Mondial

Gezond verstand en een beetje rekening houden met elkaar. Dan is het verblijf op The Mondial #zwaargenieten #vooriedereen Ter informatie tref je hier de inhoud van het protocol-golf-horeca-15122020 aan, hoe we je warm mogen ontvangen en je een waardevolle dag kunnen bieden.

Verplichting mondkap

Vanaf 1 december 2020 is het verplicht om in publieke binnenruimtes een mondkap te dragen, dus onder andere in het clubhuis en in de golfshop. Een mondkap moet de neus en mond volledig bedekken. Een spatscherm mag niet als alternatief worden gebruikt. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder, ook voor het personeel.

Update n.a.v. de persconferentie van 14 december 2020

De aangekondigde maatregelen hebben wederom invloed op onze branche. Wij prijzen ons gelukkig dat buiten sporten mogelijk blijft, ook al betekent dat voor de golfsport onder meer ‘maximaal 2 personen in een flight’. De huidige maatregelen gaan op 15 december om middernacht in en duren naar verwachting tot 19 januari 2021.

Capaciteit

VWS heeft bevestigd dat flights maximaal uit 2 personen mogen bestaan. Wij vernemen dat veel banen ervoor kiezen om de starttijdinterval aan te passen naar 6 of 7 minuten voor een 2-bal. Wij kiezen voor een 5 minuten interval met elk uur 5 minuten ruimte om daarmee jullie de 6 minuten interval te kunnen aanbieden. Om iedereen te kunnen laten spelen, kunnen er 9 holes vooraf geboekt worden. En bij voldoende ruimte op de speeldag kunnen deze eenvoudig worden uitgebreid naar 18, 27 enz…

To go

Waar afhalen was toegestaan, mag dat ook worden gecontinueerd.

Recepties blijven open

Het idee is dat mensen elkaar zo weinig mogelijk tegenkomen. Hetzelfde geldt voor de toiletten.

Golflessen in groepen van 2 personen is toegestaan

Golflessen, clinics, trainingen en andere vormen kunnen voor golfers van 18 jaar en ouder maximaal in groepjes van twee plaatsvinden, dit is exclusief pro. Dit mag in meerdere groepen van 2 personen, met als voorwaarde dat er duidelijke afbakening zit tussen de groepen. Dus als er een les op de driving range is met 6 personen, ziet dat er zo uit: 2 matten, 1 mat vrij, volgende 2 matten, etc. Een andere voorwaarde is dat de groepjes van 2 niet mengen. Dit om te voorkomen dat een besmet persoon de hele groep infecteert. Het is de bedoeling dat men na afloop van een training of les de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat. Ieder setje van 2 moet met eigen oefening bezig zijn.

Kinderen en jongeren tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Wanneer jeugd tot 18 jaar samen sport, hoeven zij niet te worden opgedeeld in groepjes van 2.

Golfshop

Golfshops gaan dicht. De receptie is open, alleen de shopverkopen moeten worden gestaakt.

Regels voor binnenruimtes

De meeste binnenlocaties zijn op dit moment gesloten. Voor de locaties die nog wel open zijn, geldt het volgende: binnen mogen maximaal 30 personen in één ruimte aanwezig zijn, mits hierbij voldoende afstand kan worden gehouden. Dit aantal is inclusief kinderen, maar exclusief personeel. Er vindt een gezondheidscheck plaats.
We adviseren dringend alleen noodzakelijke fysieke vergaderingen/bijeenkomsten te organiseren met zo min mogelijk personen. Kies bij voorkeur voor online.

Kan ik een golfregelexamen organiseren? Ja, dat kan. Echter, het dringende advies is om dit niet te organiseren gezien de toename van het aantal besmettingen en de verscherpte maatregelen.

Clubwedstrijden

Wedstrijden blijven verboden. Onderlinge clubwedstrijden kunnen vooralsnog doorgaan met maximaal 2 personen per flight. Met de verwachte capaciteitsproblemen, adviseren wij goed na te denken over het organiseren van clubwedstrijden.

Kijk ook even op www.ngf.nlwww.rivm.nl, www.rijksoverheid.nl en www.vru.nl voor het laatste nieuws over COVID-19.

Bedankt voor het bekijken van het bovenstaande en heel veel plezier gewenst op The Mondial!