Momenteel zijn er weer regelmatig onweersbuien boven en nabij The Mondial. Om op zo’n moment op juiste wijze te handelen hieronder nog even ons onweersprotocol.

Je bent te allen tijd zelf verantwoordelijk voor jouw eigen veiligheid. Neem onweer altijd serieus! Laat jouw golfspullen staan en ga zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde schuilplek (schuilhut of gebouw) en als die op dat moment te ver weg zijn:

  • Ga op jouw hurken zitten met de voeten tegen elkaar.
  • Zorg, dat jezelf niet het hoogste punt in de baan bent.
  • Blijf uit de buurt van water.
  • Zet golftas en trolley ver bij je vandaan en gebruik geen paraplu.

Wacht daar tot het onweer weer op veilige afstand van je is. Door middel van een hoorn die bevestigd is aan het clubgebouw proberen we je eveneens te waarschuwen.

Mocht er iemand geraakt zijn door onweer bel dan gelijk 112. En daarna ons, zodat wij de hulpdiensten kunnen opvangen en begeleiden naar het slachtoffer.

De 10 seconderegel! 

Geluid is veel langzamer dan licht. Je ziet eerst de flits en hoort dan pas de donder. Dit principe kun je gebruiken om de afstand tussen jou en de bui te schatten. Je telt het aantal seconden tussen flits en donder en deelt het door drie. De uitkomst is de afstand in kilometers. Tel je tien seconden of minder, dan is de bui gevaarlijk dichtbij. Zoek dan een veilige schuilplaats.